COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: În Moldova, serviciile secrete străine se simt în largul lor

Opinie: În Moldova, serviciile secrete străine se simt în largul lor

Anatol Plugaru, fostul șef al Ministerului Securității Statului, nu exclude faptul că anume serviciile secrete din SUA l-au ajutat pe oligarhul fugar Vlad Plahotniuc să evadeze din Moldova, relatează eNews.

El a exprimat o astfel de opinie pentru eNews, comentînd ştirea de la noi.md privind ajutorul pe care l-a avut Plahotniuc la evadarea sa din Moldova.

„Cît priveşte la posibilitatea unor servicii secrete ale unor state străine de a efectua operațiuni pe teritoriul Moldovei. Oricît de fantastic sună, dar acest lucru este posibil. Republica s-a transformat de ceva vreme într-o curte de trecere. Oamenii care au bani reali pot aduce pe oricine în Moldova. Mai mult, la noi s-au învăţat bine să ascunde urmele.


Cît despre faptul că anume Statele Unite au fost cele care l-au ajutat pe Plahoniuc să fugă din țară și apoi l-au adăpostit, acest lucru, în opinia mea, nu este imposibil. Mai mult, astfel de operațiuni se potrivesc cît se poate de bine „stilului” în care acţionează SUA. Ne-am convins în repetate rînduri că americanii îi ajută cu plăcere pe politicienii odioși și căzuţi în dizgraţie din anumite ţări. Pentru ca, ulterior, dacă va fi posibilitate, să îi readucă înapoi, dar deja în calitate de mesageri ascultători ai influenţei americane. „V-am salvat, acum mergeți și lucrați”, spune Plugaru.

De asemenea, el nu exclude că dacă în viitor evenimentele vor începe să se dezvolte într-o anumită direcție, Moldova îl va vedea din nou liderul evadat al democraților.

„Dacă alianţa complet nefirească PSRM-ACUM nu reușește și cred că există șanse serioase pentru în această privinţă, atunci va trebui ca aceştia să fie înlocuiţi cu cineva. În acest caz, nu exclud revenirea „solemnă” a lui Plahotniuc în Moldova. Poate nu el personal, ci oamenii aflați sub controlul său, toți cu aceleași idei vechi”, a spus Anatol Plugaru într-un comentariu pentru eNews.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load