X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Oficialii de stat au depus flori cu prilejul celei de-a 76-a aniversări a eliberării Moldovei de fasciști

24 aug. 2020,, 09:38   Politică
3759 11

Șeful statului Igor Dodon, însoțit de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu, reprezentanți ai corpului diplomatic, au depus astăzi flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”, cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști.

Pe 24 august 1944, trupele sovietice au obținut victorie în Operaţiunea Iaşi-Chişinău şi au eliberat definitiv, după trei ani de ocupație fascistă, teritoriul RSS Moldoveneşti. În această zi, sute de mii de soldați și ofițeri ne-au redat libertatea Patriei.

"Operaţiunea Iaşi-Chişinău este cunoscută ca una dintre cele mai mari şi mai crâncene operaţiuni militare din anii celui de-al Doilea Război Mondial. Este de datoria noastră sfântă ca în fiecare an să evocăm împreună una dintre cele mai glorioase pagini ale istoriei noastre și să exprimăm nesfârșită recunoștință eliberatorilor, veteranilor și ostașilor care au căzut în această operațiune.

Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului eroilor noștri care au plătit cu propria viaţă pentru eliberarea țării noastre.

Veşnică memorie eroilor!", a declarat Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?