Năstase a aflat acum că Robu este finul cumătrei sale

Năstase a aflat acum că Robu este finul cumătrei sale

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, susține că el și-ar fi dorit ca în funcția de procuror general interimar să fie numit Viorel Radețchi, dar desemnarea lui Dumitru Robu „a fost o decizie asumată de toate cele trei partide” din majoritatea parlamentară.


„Robu nu este candidatul Platformei DA, al PAS sau al PSRM. (…) A fost o decizie asumată de către cele trei partide. Am văzut că a avut susținere și dincolo de majoritatea actuală”, a declarat acesta în cadrul uni interviu acordat pentru portalul cotidianul.md, specificînd că „e o inepție” suspiciunea că instituțiile de stat sînt partajate, transmite ZDG.md


Referitor la faptul că Vera Chiranda, cumătra sa, este și nașa lui Dumitru Robu, acesta spune că nu știa.


„Aflu și eu că e fata cu care am stat într-un birou la Procuratura de transport. Atunci cînd mi s-a născut primul copil, cam toți colegii doreau să-mi fie cumetri. Cu dînsa ne spuneam chiar și înainte de asta „cumătra vulpe”, spre exemplu. Acum aflu că dînsa este nașa lui Robu. Eu vreau să vă spun că în țara asta noi toți sîntem cumetri, nași, fini”, a comentat acesta.


Vicepremierul a dezvăluit că „opțiunea” sa a fost ca procuror general interimar să fie „cel care a avut curajul să-i ceară lui Popa să intenteze dosar penal pe uzurparea puterii de stat”, adică Viorel Radețchi.


Totodată, ministrul a adăugat că atunci cînd a trebuit să numească un șef interimar la IGP a auzit refuzurile a 7-8 persoane și din acest motiv a decis să-l ia pe „omul care s-a bătut cu sistemul judecătoresc”, cumătrul său, Gheorghe Balan.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load