X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Ce spune ministra Justiției despre un nou concurs pentru funcția de procuror general

5 apr. 21:43   Societate
1098 0

Un nou concurs pentru funcția de procuror general ar putea fi anunțat în scurt timp, a precizat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

„Conform regulamentului termenul de depunere a dosarului este cel puțin 30 de zile. Ceea ce ar înseamna că pînă la mijlocul lunii mai va fi termenul de depunere a dosarelor, iar apoi noi timp de 20 de zile analizăm dosarele și anunțăm data interviurilor”, a anunțat ministra.

În același timp, Veronica Mihailov-Moraru a fost întrebată dacă au fost puși pe gînduri de faptul că prea puține persoane depun dosarele pentru a participa la acest concurs pentru fotoliul de Procuror General, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Noi am analizat cu atenție de ce au fost depuse atît de puține dosare. A fost explicat prin mai multe circumstanțe. Funcția respectivă este foarte importantă și necesită mult curaj, responsabilitate, determinare. Este o responsabilitate enormă în fața cetățenilor”, a mai spus ministra.

Amintim că concursul pentru funcția de procuror general a fost anulat. Decizia a fost luată de membrii Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în cadrul ședinței de miercuri, 28 februarie 2024, și anunțată public de președintele CSP, Dumitru Obadă.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?