X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lupu reacționează după ce i s-a cerut demisia

9 aug. 2019,, 10:20   Politică
5091 2

După ce deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat despre reformarea Curții de Conturi, și i-a îndemnat pe președintele instituției Marian Lupu, și vicepreședintele Viorel Chetraru, să părăsească funcțiile, Marian Lupu menționează că „este de la sine înțeles că nimeni din conducerea Curții de Conturi nu va depune cerere de demisie”.

De asemenea, dacă acum cîteva zile fostul democrat a mulțumit unor depuți ACUM pentru înregistrarea unui proiect de lege privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, iată că astăzi deja Marian Lupu s-a arătat deranjat de acest proiect.

„O săptămînă în urmă, cînd a fost înregistrat proiectul de lege nr. 165, sincer, m-am bucurat că măcar 2-3 deputați dau dovadă de abordare profesională. Ei, nu a fost să fie. Abordările profesionale au fost abandonate în favoarea intereselor politice de grup.

În ședința Guvernului urma să fie aprobat avizul pozitiv la proiectul 165 privind restabilirea independenței bugetare a Curții. În ultimul moment, însă, acesta este înlocuit cu avizul (evident pozitiv) la alt proiect, inițiat chiar ieri, care propune tocmai inversul: lichidarea totală a independenței funcționale și operaționale a Curții de Conturi și subordonarea ei directă politicului”, a scris președintele CC, Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?