X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Doi candidați aspiră la funcția de președinte al Curții de Conturi

13 feb. 10:26   Societate
2194 0

Tatiana Șevciuc și Marin Gospodarenco au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi.

O decizie care prevede acest lucru a fost aprobată de membrii Comisiei de control al finanțelor publice, transmite Noi.md

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Atît Marin Gospodarenco, cît și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice.

Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc este membră a Curții de Conturi, fiind numită în această funcție de Parlament, în 2022.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi. Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?