X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Deputat ACUM: Marian Lupu trebuie să plece

8 aug. 2019,, 16:00   Politică
5568 2

Deputatul Dumitru Alaiba a pregătit un proiect de lege privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Moldovei (CCM).

După ce au demis mai mulți funcționari publici, somîndu-i să plece din funcții, deputatul blocului ACUM propune ca președintele CCM, Marian Lupu, și pe vicepreședintele CCM, Viorel Chetraru, să fie revocați din funcții.

Prin acest proiect legislativ, deputatul propune posibilitatea revocării membrilor Curții de Conturi în cazul în care procesul de selectare a acestora a fost organizat cu încălcare a prevederilor legii, sau în cazul în care Curtea de Conturi este gestionată ineficient.

Documentul mai prevede reducerea numărului necesar de voturi pentru revocarea unui membru al Curții de Conturi de la 2/3 a deputaților aleși la majoritatea deputaților aleși.

În același timp, Dumitru Alaiba îi somează pe Marian Lupu și Viorel Chetraru să plece din funcții. Acesta își argumentează poziția prin faptul că „au fost numiți urmare a unui concurs formal, netransparent, de colegii de partid și fracțiune parlamentară. Pentru că vrem o Curte de Conturi cu adevărat independentă. Actuala conducere este clar politizată. Pentru a proteja independența instituției, trebuie să eliminăm actuala conducere. Pentru că Marian Lupu și Viorel Chetraru acum sînt responsabili să verifice modul în care guvernarea Plahotniuc a cheltuit banii. Pentru că sînt într-un clar conflict de interese”, scrie Dumitru Alaiba pe blogul său.


Deputatul s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății găsesc scheme, dar nu și Curtea de Conturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?