X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Candidatura Marianei Pînzaru, propusă în funcția de membră a Curții de Conturi, respinsă de Parlament

28 mar. 21:49   Societate
2976 0

Candidatura Mariana Pînzaru, fosta directoare generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), nu a fost numită în funcția de membră a Curții de Conturi. 39 de deputați au votat împotrivă, iar 14 „pro” în ședința de marți, 28 martie.

Potențiala membră a Curții a fost propusă în funcție de fostul președinte a Curții, Marian Lupu, în baza concursului organizat în iunie 2023, transmite zgd.

În perioada martie 2020 – februarie 2022, Pînzaru a deținut funcția de auditor public superior la Curtea de Conturi și intenționa să revină.


Funcția a devenit vacantă după ce actualul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, pe atunci membru al Curții de Conturi a fost numit în funcție de șef al Serviciului Fiscal de Stat.

Directoarea generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), Mariana Pînzaru, și-a dat demisia pe 28 februarie.

Mariana Pînzaru a fost numit în funcția de directoare adjunctă a APP la începutul lunii februarie 2022, fiind responsabilă de administrarea bunurilor proprietate publică şi evidența patrimoniului public.

Conform APP, Mariana Pînzaru este licențiată în economie, deține diplomă de master în științe economice și are o experiență profesională de peste 15 ani în sectorul public, dar și în cel privat. Anterior, a fost antrenată și a condus misiuni de audit și de evaluare a performanțelor în sfera administrării bunurilor proprietate publică, inclusiv a fondului funciar și silvic de stat.

În 2018 a activat în cadrul Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova.

Pe 21 martie, Parlamentul a numit la Curtea de Conturi o nouă președintă – Tatiana Șevciuc.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?