X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul vrea să anuleze unele privilegii ale foștilor președinți

30 aug. 2019,, 11:40   Politică
2817 2

Un proiect de lege privind modificarea și abrogarea unor privilegii în activitatea președintelui Republicii Moldova urmează să fie discutat la ședința Guvernului.

Propunerea Executivului vine să eficientieze gestionarea resurselor bugetare. Prin urmare ar putea fi economisiți anual 500 de mii de lei.

În 2016, au fost completate garanţiile sociale în caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuţiilor a persoanei care a ocupat funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova: asigurarea cu birou, asistent personal şi mijloc de transport permanent pentru o perioadă de 4 ani.

Noul proiectul de lege prevede modificări, şi anume:

1) excluderea prevederilor ce ţin de asigurarea cu birou şi asistent personal a persoanei care a ocupat funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova;


2) foștii șefi de stat nu vor mai beneficia de mijloc de transport permanent, ci doar la comandă.

Conform estimărilor, ca efect al intervenţiei legislative propuse prin proiect, vor fi eficientizate cheltuielile publice de la bugetul de stat în mărime de circa 0,5 mii, lei anual.

După votarea proiectului la ședința Guvernului, acesta urmează să fie transmis la Parlament.

Amintim că aceste privilegii au fost introduse în 2016 la inițiativa fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, și a fost votată de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?