Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie

8 apr. 21:30   Externe
2232 0

Sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie, unde furtuna Kathleen a adus rafale de peste 140 de kilometri pe oră

Furtuna Kathleen face ravagii în arhipelagul britanic. Sute de curse aeriene au fost anulate, iar circulația a devenit imposibilă în zonele de coastă, din cauza valurilor uriașe. Meteorologii au emis avertismente de vreme severă pentru astăzi și mîine, pentru un al doilea val de ploi torențiale.

O aeronavă care se întorcea de la Veneția a reușit să atingă pista, dar a fost luată cu totul de curenții de peste 117 de kilometri pe oră. Piloții au fost nevoiți să zboare în cerc pentru a reveni pe ruta de aterizare .

Nu a fost singurul avion care a întîmpinat probleme. În Scoția, alți doi piloți au efectuat o aterizare spectaculoasă pe aeroportul din Edinburgh. Momentul a fost filmat de cei cinci pasageri aflați la bordul micului avion. În Irlanda, 34.000 de oameni au rămas fără electricitate. A fost emis cod galben de vînt în nord-vestul Scoției, unde rafalele au depășit chiar și 144 de kilometri pe oră, în timp ce o alertă de inundații a intrat în vigoare în zeci de regiuni. Meteorologii au avertizat că valurile mari vor afecta zonele de coastă și vor perturba rutele maritime, în timp ce rafalele de vînt și ploile torențiale vor afecta traficul rutier, feroviar și aerian.

2
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?