Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Temele pentru acasă au devenit istorie pentru elevii din Polonia

12 apr. 09:00  
1620 0

În Polonia, temele pentru acasă au devenit istorie pentru elevii din clasele I-III, iar pentru cei din clasele IV-VIII, acestea sînt acum opționale, conform informațiilor difuzate de Euronews și site-ul Prawo.

Această schimbare majoră în sistemul educațional polonez a intrat în efect de la 1 aprilie, fiind inspirată de dorința exprimată de un tînăr alegător în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, care i-a mărturisit lui Donald Tusk nevoia sa de mai mult timp liber. Odată ajuns la putere, premierul Tusk a pus în aplicare această reformă pentru a ușura sarcina elevilor de a face teme după orele de școală.

Această inițiativă are ca scop principal reducerea oboselii cronice a elevilor, o problemă des întîlnită și criticată de părinți. Totuși, corpul didactic exprimă anumite rezerve față de această decizie, deplîngînd lipsa unei consultări ample în acest proces de reformă. Ministerul Educației din Varșovia a subliniat că eliminarea temelor pentru acasă nu va influența capacitatea profesorilor de a implementa curriculumul școlar obligatoriu. În plus, au menționat că rolul temelor era de a ajuta la extinderea, consolidarea și aprofundarea cunoștințelor obținute în clasă, iar acum profesorii vor trebui să găsească alte metode pentru evaluarea cunoștințelor și competențelor elevilor.

În ceea ce privește elevii din clasele 4-8, profesorii încă pot să le dea teme scrise pentru acasă, dar acestea nu sînt obligatorii și nu vor fi notate, oferindu-le elevilor mai multă flexibilitate în gestionarea timpului lor liber și învățare.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?