Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Munteanu a venit cu un prim comentariu după ce PA a prezentat concluziile despre concursul anulat

15 apr. 16:20   Societate
2206 0

Procurorul general interimar Ion Munteanu a venit cu un prim comentariu după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că a clasat procesul penal în ce privește concursul pentru funcția de procuror general.

Munteanu a declarat pentru ONE TV că nu cunoaște originea concluziilor formulate de șefa PA, Veronica Dragalin,transmite info1.md

PA a constatat că fostul membru al CSP Olesea Vîrlan ar fi acționat în interesul lui Andrei Roșca, atunci cînd l-a depunctat pe Ion Munteanu în cadrul concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit PA, Roșca ar fi încercat astfel să se răzbunare pe Ion Munteanu, din motiv că nu i-a oferit acestuia funcția vacantă de adjunct al procurorului general.

Ion Munteanu a declarat pentru ONE TV că nu i-a spus Veronicăi Dragalin astfel de informații.

”Nu cunosc originea repsectivelor concluzii. Eu nu am afirmat asemenea chestiuni. Bănuiesc că sînt alte probe care au impus această concluzie doamnei Dragalin. Eu nu cunosc originea acestor concluzii”, a spus Ion Munteanu.


Cît despre relația cu Olesea Vîrlan, Munteanu afirmă că a interacționat cu aceasta strict profesional.

”Cu doamna Vîrlan nu am avut niciodată ocazia să discut în particular. Am avut doar interacțiuni sub aspect procuror general, membru al CSP” , a spus procurorul general intrimar.

Ion Munteanu spune că nu a decis dacă va participa în cadrul unui nou concurs pentru funcția de procuror general.

”Această concluzie o să o fac imediat ce văd regulamentul. Dacă o să constat că nu sînt dubii sau posibilitatea de trucare a unui eventual concurs este epuizată sau exclusă atunci o să decid dacă să particip sau nu la concurs”.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal privind concursul CSP pentru funcția de procuror general, dar a pornit un proces contravențional pe numele Olesei Vîrlan, care l-ar fi depunctat intenționat pe Ion Munteanu, în cadrul concursului. Astfel, Vîrlan, fost membru CSP, ar putea fi amendată și privată să exercite o anumită funcție.

1
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?