Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Greceanîi s-a întîlnit cu secretarul general adjunct al ONU

6 sep. 2019,, 14:41   Politică
2275 1

Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice, consolidarea păcii și operațiuni de menținere a păcii, Miroslav Jenča.

Interlocutorii au discutat cooperarea Republicii Moldova cu ONU în domenii prioritare, precum dezvoltarea durabilă, drepturile omului, sporirea eficienței actului de guvernare, combaterea corupției, etc.

Zinaida Greceanîi a mulțumit ONU care, alături de alte organizații internaționale și parteneri externi, au susținut majoritatea parlamentară din Moldova. În opinia speakerului, acest consens internațional justifică politica externă echilibrată, promovată de autoritățile moldovenești.

Miroslav Jenča a reiterat sprijinul ONU pentru majoritatea parlamentară, subliniind că această realizare atinsă de politicieni este importantă pentru promovarea reușită a reformelor în toate domeniile.

”Consensul forțelor politice din Moldova arată că aici există dorință de a lucra pentru a implementa cu succes reformele și a schimba viața oamenilor în bine”, a accentuat înaltul oficial ONU.


Părțile s-au pronunțat pentru identificarea de noi domenii prioritare de asistență și coordonarea acestora, împreună cu alți donatori străini.

”Cu fiecare familie ajutată, Republica Moldova devine mai prosperă, și este o onoare mare pentru noi să ne bucurăm de sprijinul ONU în acest deziderat”, a concluzionat Zinaida Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?