X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Curtea Internațională de Justiție a ONU a luat o decizie în privința Israelului

29 mar. 11:45   Externe
2570 0

Israelul trebuie să ia măsurile necesare pentru a asigura livrarea ajutorului umanitar în Fîșia Gaza.

O astfel de hotărîre a adoptat Curtea Internațională de Justiție a ONU. Verdictul prevede că armata nu trebuie să întreprindă acțiuni care să împiedice livrarea de produse alimentare, apă și combustibil în enclava palestiniană, relatează euronews.

Între timp, SUA și Israel au convenit să desfășoare noi discuții cu privire la o posibilă operațiune IDF în Rafah. Anterior, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a anulat vizita unei delegații la Washington, după ce SUA au permis adoptarea la ONU a unei rezoluții de încetare a focului în Gaza.

Pe fondul tensiunilor tot mai mari de la frontiera dintre Liban și Israel, premierul italian Giorgia Meloni a efectuat o scurtă vizită la Beirut. Aceasta s-a întâînit cu soldați din batalionul italian care face parte din Forțele interimare a ONU în Liban și a purtat discuții cu omologul său libanez Najib Mikati. Acesta din urmă a declarat că Israelul trebuie să înceteze să mai încalce suveranitatea Libanului și să oprească atacurile asupra teritoriului său.

IDF a lovit ținte ale Hezbollah în sudul Libanului ca răspuns la bombardamentele asupra teritoriului statului evreu. În ajun, militanții grupării au tras mai multe rachete asupra unor zone populate din nordul Israelului, numind acest lucru drept un răspuns la seria de lovituri ale FDI de miercuri și joi. Atunci ar fi fost ucise cel puțin 15 persoane.


0
1
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?