TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice

Dodon: Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice

Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice. Aceasta este poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, legată de privatizările celor mai importante instituții cu capital majoritar de stat.

Liderul de la Chișinău a declarant, în cadrul emisiunii de astăzi ”Președintele răspunde”, că așa întreprinderi precum Calea Ferată, Moldtelecom, Rețelele Energetice trebuie să rămînă în proprietate statului.


”Tot ce este strategic, chiar în condițiile unei economii de piață, trebuie să fie proprietatea statului”, a declarat Dodon.

Președintele susține că în domeniile unde activează oamenii de afaceri nu trebuie să intervină statul. Igor Dodon a dat exemplul comapaniei ”Metalferos”, pe care Guvernul a anunțat că o va scoate la privatizare. Potrivit șefului statului, în cazul ”Metalferos” trebuie să fie un concurs transparent cu licitație cu strigare.

Recent, premierul Ion Chicu a solicitat suportul partenerilor de dezvoltare pentru a organiza transparent și eficient privatizarea companiei Metalferos, fost monopolist pe piața fierului uzat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load