Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon spune cît va mai rezista Guvernul Chicu și ce formule de coaliție există

10 iul. 2020,, 10:36   Politică
4041 0

Nu văd nicio formulă de schimbare a Guvernului, decît o coaliție largă în formatul PSRM - blocul ACUM - PDM, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Președintele răspunde".

Doar într-un asemenea scenariu Guvernul Chicu ar putea fi schimbat, alte opțiuni nu sînt, afirmă Dodon.

"Eu nu văd nicio formulă de schimbare a Guvernului, nu văd altă formulă decît printr-o coaliție largă cu PSRM, partidele din blocul ACUM, PDM. Dialogul este posibil doar cu aceste partide, noi tot timpul am fost deschiși pentru formațiunile antioligarhice. Dacă nu va exista un astfel de dialog, posibilitatea ca acest guvern să se mențină pînă la anticipate este mare", a explicat Dodon.

Șeful statului a explicat că optează în continuarea pentru dizolvarea Parlamentului, întrucît acestea nu mai corespunde rezultatelor alegerilor. Dar, conform decizia Curții Constituționale, alegerile anticipate sînt posibile peste cel puțin jumătate de an.

"Avem o majoritate parlamentară 50+1 și avem partide de opoziție care încearcă să coalizeze. Acest Parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor, trebuie dizolvat. Curtea Constituțională ne-a spus că nu este posibil în acest an. Premierul Chicu își va demisia doar atunci cînd vom decide toți împreună că mergem pe procedura de dizolvare a Parlamentului, atunci cînd vom considera oportun, atunci vom merge la acest pas. Pînă atunci guvenrul trebuie să lucreze eficient", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?