COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Procuratura a deschis dosare penale pe marginea furtului miliardului încă în 2012

Dodon: Procuratura a deschis dosare penale pe marginea furtului miliardului încă în 2012

Procuratura Generală a deschis dosare penale pe acțiuni din 2012-2013, atunci cînd se pregătea terenul pentru furtul miliardului.

Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Am fost informați detaliat din partea procurorului general interimar despre unele cauze penale deschise. Este vorba de unele subiecte care au fost trecute cu vederea de fosta conducere a PG. Se referă nu doar la procedura de scoatere a banilor din sistemul bancar, dar și la perioada anilor 2012 - 2013, cînd se pregătea furtul miliardului”, a declarat Igor Dodon.


Șeful statului a precizat că pînă la sfîrșitul acestei săptămîni va avea discuții separate cu cei de la PG și CNA, în format mai îngust, împreună cu premierul și președintele Parlamentului.

În ceea ce privește dosarul penal pe faptul uzurpării puterii în stat, Dodon a menționat că sînt întreprinse mai multe acțiuni, dar nu a precizat detalii.„Este vorba de secretul anchetei. Comisia parlamentară va veni cu informații către sfîrșitul lui septembrie”, a mai spus acesta.

Alte subiecte discutate astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate se referă la înstrăinarea patrimoniului neutilizat din dotarea Armatei Naționale din perioada 2015 - 2016, proiectul „Arena Chișinău”, dar și alimentarea copiilor în școli și grădinițe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load