X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Comisia de anchetă pe marginea fraudei bancare își prelungește activitatea

16 aug. 2019,, 13:00   Politică
2160 0

Perioada de examinare a devalizării sistemului bancar va fi prelungită. Decizia a fost luată vineri, 16 august în plenul Parlamentului, de majoritatea deputaților prezenți.

Motivul invocat de Comisia privind frauda bancară este complexitatea informațiilor care trebuie analizate, dar și necesitatea sesizării unor instituții abilitate.

Astfel, termenul inițial de 90 de zile va fi extins la 120 de zile de examinare, adică pînă la 10 octombrie curent. Ulterior, Comisia va prezenta, în Parlament, un raport care va conține toate informațiile adunate în decursul derulării anchetei.

„Complexitatea informațiilor parvenite în rezultatul audierilor în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, precum și necesitatea sesizării unor instituții abilitate pentru înterprinderea măsurilor de probare și verificare a informațiilor colectate de către Comisie, au generat necesitatea extinderii termenului de activitate”, se arată în proiectul de Hotărîre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?