COVID-19 în MOLDOVA

Comisia de anchetă pe marginea fraudei bancare își prelungește activitatea

Comisia de anchetă pe marginea fraudei bancare își prelungește activitatea

Perioada de examinare a devalizării sistemului bancar va fi prelungită. Decizia a fost luată vineri, 16 august în plenul Parlamentului, de majoritatea deputaților prezenți.

Motivul invocat de Comisia privind frauda bancară este complexitatea informațiilor care trebuie analizate, dar și necesitatea sesizării unor instituții abilitate.

Astfel, termenul inițial de 90 de zile va fi extins la 120 de zile de examinare, adică pînă la 10 octombrie curent. Ulterior, Comisia va prezenta, în Parlament, un raport care va conține toate informațiile adunate în decursul derulării anchetei.


„Complexitatea informațiilor parvenite în rezultatul audierilor în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, precum și necesitatea sesizării unor instituții abilitate pentru înterprinderea măsurilor de probare și verificare a informațiilor colectate de către Comisie, au generat necesitatea extinderii termenului de activitate”, se arată în proiectul de Hotărîre.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load