Dispută între Tunisia şi EAU din cauza femeilor tunisiene

Dispută între Tunisia şi EAU din cauza femeilor tunisiene

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să interzică accesul în ţară femeilor cu paşapoarte tunisiene, de teama că unele dintre ele ar putea comite atacuri teroriste, măsură căreia Tunisia a răspuns prin suspendarea zborurilor companiei Emirates, relatează AFP.

Autorităţile din EAU au invocat chestiuni de securitate legate de ''posibilitatea unor atentate teroriste'', asigurînd că sînt măsuri ''specifice şi temporare'', a declarat o purtătoare de cuvînt a preşedinţiei tunisiene.

Tot conform explicaţiilor oferite de EAU, ''în condiţiile revenirii combatanţilor (jihadişti), respectiv plecarea lor din Siria în special şi din Irak (...), există posibilitatea unor atentate teroriste în care să fie implicate femei tunisience sau deţinătoare de paşapoarte tunisiene'', a completat aceeaşi purtătoare de cuvînt, lăsînd să se înţeleagă că astfel de femei ar putea folosi identităţi false.

Tunisia poate ''înţelege'' temerile autorităţilor din EAU, însă ''nu poate accepta modul în care femeile tunisience au fost tratate'', a mai spus ea, explicînd astfel interdicţia decisă împotriva companiei aeriene Emirates.

Conform mai multor mărturii, femeile cu paşaport tunisian care au dorit vineri să se îmbarce în zborul Tunis-Dubai au fost informate de reprezentanţii companiei Emirates că li se refuză îmbarcarea, fără să le ofere însă explicaţii.

Ambasadorul EAU la Tunis a asigurat apoi MAE tunisian că între timp interdicţia a fost ridicată, iar acele femei au reuşit în final să călătorească înspre Dubai.

Dar situaţia s-a repetat pe parcursul weekendului, inclusiv pe aeroporturi din afara Tunisiei, fapt care a inflamat presa şi reţelele de socializare tunisiene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load