Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

ANPCV s-a autosesizat după ce o femeie și fiica ei au fost stropite cu acid

21 mar. 17:15  
2601 0

Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie (ANPCV) informează joi, 21 martie, că s-a autosesizat în privința cazului de violență cu implicarea unei femei de 37 de ani și a fiicei sale minore, care au suferit arsuri grave în urma unui atac cu acid comis de către soțul femeii.

ANPCV afirmă că va monitoriza cazul și că este în legătură directă cu victimele, transmite Noi.md.

„Am documentat cazul; am sesizat organele competente de drept și protecție a copilului; am asigurat conexiunea dintre victimă și organizațiile de profil care oferă asistență specializată, atît din domeniul violenței în bază de gen (VBG), cît și cele de caritate. Reiterăm necesitatea de a ne consolida acțiunile de prevenire și informare, astfel încît fiecare femeie și copil din Republica Moldova să trăiască în siguranță”, precizează ANPCV.

Amintim că un bărbat din Capitală și-a stropit soția și fiica de 7 ani cu acid. Victimele s-au ales cu arsuri grave și au fost internate în spital. Cazul a avut loc pe 28 februarie, dar a apărut în spațiul public acum cîteva zile.

Potrivit Poliției, „bărbatul are stabilită o diagnoză și se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată”.


ANPCV îndeamnă toate femeile care se simt în pericol sau care sînt victime ale violenței în familie să nu ezite să solicite ajutor și protecție.

„Fiecare formă de agresiune, fie că este vorba de o palmă, o amenințare sau un act de șantaj, trebuie raportată autorităților competente. Fiți curajoase și cereți ajutor! Apelați la orice oră la 112 sau apelați Telefonul de Încredere pentru Femei la numărul gratuit 08008 8008”, menționează ANPCV.

9
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?