Orașul Telenești are un nou complex sportiv multifuncțional

Orașul Telenești are un nou complex sportiv multifuncțional

Un complex sportiv performant a fost inaugurat în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi Guvernului Elveţiei, notează NOI.md.

Activitatea centrului a început cu un meci amical de fotbal dintre locuitorii oraşului Teleneşti şi reprezentanţii Asociaţiei Băștinașilor ”Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, care s-a încheiat cu un scor de 6:6.

Complexul sportiv multifuncțional în aer liber include un teren de minifotbal, teren de baschet și volei, construite conform celor mai moderne tehnologii. Acesta va fi dotat curînd cu aparate de fitness.

Complexul are o suprafață de aproximativ 1700 de metri pătrați, fiind și cel mai mare teren sportiv din oraș. Acesta va găzdui competiții naționale şi regionale.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 1071 de milioane de lei. Contribuția băștinașilor a fost de 110.796 de lei, cea a Guvernului Elveției - de 370.587 de lei, iar a Primăriei orașului Telenești - de 414.594 de lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176.085 de lei.

Construcția complexului sportiv a fost realizată de Primăria Orașului Telenești, în parteneriat cu Asociația Băștinașilor „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, cu sprijinul Proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL), implementat de PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Guvernului Elveției. Astfel, 23 de primării, în parteneriat cu asociaţiile de băştinaşi, lansează proiecte de infrastructură realizate cu contribuţii făcute online de originarii plecaţi în întreaga lume, pentru soluționarea problemelor locale și dezvoltarea comunităților de baştină.

În vara anului curent, alte 15 localități au fost selectate în bază de concurs ca parte a celei de a doua etape a proiectului MiDL. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load