X 
Cazul Șor stiri: 594

Vești bune pentru locuitorii a două sate din Telenești. Drumul din regiune a fost reparat

27 sep. 17:30   Societate
1760 0

Lucrările de reabilitare a drumului național G46 DobrușaIgnățeiScorțeniCodrul Nou – R14, parte a Coridorului 10, au fost finalizate.

În cadrul proiectului, au fost reabilitate 13 km de drum, cu o valoare contractuală de circa 94 milioane lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul Programului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

În cadrul acestui proiect, s-au executat lucrări de reabilitare a părții carosabile, construcția a peste 1000 m2 de trotuar, instalarea a peste 230 indicatoare rutiere, 4600 metri liniari de parapet metalic, peste 230 de stâlpi de dirijare a circulației și aplicarea a peste 5200 m2 de marcaj rutier.

De asemenea, a fost reabilitat sistemul de drenare al apelor pluviale prin reparația și reconstrucția podețelor și rigolelor.

Reabilitarea acestui tronson conform standardelor europene va aduce îmbunătățiri semnificative în infrastructura rutieră din zonă, cu beneficii majore pentru locuitorii din Chiștelnița și Scorțeni, raionul Telenești, potrivit Administrației de Stat a Drumurilor.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?