X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Plahotniuc îndeamnă partidele de dreapta să nu repete greșeala de la prezidențiale

3 oct. 2017,, 11:17   Politică
3564 7

Partidul Democrat va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral după alegerile din 2018, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de NOI.md.

Potrivit lui, obiectivul formațiunii este ca Moldova să aibă o guvernare proeuropeană și după alegerile viitoare. Politicianul a anunțat că la ședința Consiliului național politic al partidului va fi adoptată o rezoluție în care va fi punctată clar poziția PD.

„Vom stabili clar că PD va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral. PD nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici pînă, nici în campania electorală. Cei de dreapta nu sînt adversarii noștri politici. Vom fi un adversar eficient doar al celor care blochează cursul european al țării", a declarat Plahotniuc astăzi, în cadrul unui briefing.

El a mai remarcat că, dacă formațiunile de dreapta nu-și vor schimba abordarea, există riscul ca anul viitor „să fim puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru viitorul Republicii Moldova”. „Este un semnal de alarmă pe care prefer să-l tragem acum, dar nu cînd va fi deja prea tîrziu”, a punctat Plahotniuc.

Liderul PD a calificat refuzul PAS și al Platformei DA privind coalizarea cu PD, drept o abordare "pripită și naivă". El le-a cerut să nu repete greșeala de la alegerile prezidențiale.


„Observăm atitudinea unor partide de dreapta care transmit un mesaj negativ și agresiv activiștilor PD. Se dau în spectacol făcînd anunțuri categorice că nu vor face alianțe cu PD. Au mai făcut-o în alegerile prezidențiale - au îndepărtat exact o parte din electoratul care ar fi asigurat victorie. Le cerem să nu facă a doua oară aceeași greșeală, de această dată costurile politice sînt mult mai mari”, a adăugat Plahotniuc.

Democratul admite că în condițiile animozităților existente între guvernare și opoziția protestatară, formarea unei coaliții după alegeri va fi greu de realizat.

”Celor care se grăbesc să spună că PD le oferă un măr otrăvit, le spun că mărul acesta ar putea conține de fapt multe vitamine. Este cazul să nu se mai lase otrăviți de propriile obsesii și orgolii”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?