Un fost ministru, chemat la audieri pentru elucidarea furtului miliardului

Un fost ministru, chemat la audieri pentru elucidarea furtului miliardului

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă formate pentru elucidarea furtului care s-a produs în sistemul bancar au reușit să obțină documente importante de la fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță. Acesta s-a prezentat dimineață la audieri în fața comisiei.


„Sîntem mulțumiți de audierile de azi. Am obținut mai multe documente pe hîrtie și în format electronic. Am aflat multe detalii de la domnul Negruță. Informațiile primite au confirmat ipoteza comisiei noastre”, a declarat deputatul Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă.


După audierile de astăzi, comisia a decis să mai facă trei demersuri către Banca Națională a Moldovei și Secretariatul Parlamentului pentru a obține informații suplimentare. De la BNM a fost cerută lista șefilor de departamente care au activat în cadrul instituției în perioada 2012-2014 și actele ce țin de organizarea concursului prin care a fost selectată compania „Kroll” să investigheze furtul miliardului.


Iar de la Secretariatul Parlamentului a fost cerută o stenogramă de la ședința în care „a fost blocată capitalizarea Băncii de Economii”, a precizat Slusari.


Fostul președinte al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță, care a fost invitat astăzi la audieri, nu s-a prezentat la ședința comisiei de anchetă. Acesta a fost invitat repetat pentru data de 27 iunie, la ora 16:00.


De asemenea, la următoarea ședință a comisiei a fost invitat fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, care a făcut parte din Guvern în perioada cînd s-a produs furtul din sistemul bancar. Lazăr a plecat mai apoi din echipa Partidului Democrat.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load