COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Ucigașul de la Elizaveta revine la închisoare doar pe 5 luni

22 iul. 20:49   Societate
1351 0

Carabinierul care l-a împușcat mortal pe Simion Botnari din satul Elizaveta, municipiul Bălți, revine în închisoare la doar 18 ore după ce a fost trimis în arest la domiciliu.

Judecătorii i-au dat cinci luni de închisoare pentru „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”, transmite nordnews.md.

Acesta a fost escortat la penitenciar, direct din sala de judecată.

Știri.md amintește că ieri noaptea, la ora 23:55, acesta a fost scos cu un microbus din ograda penitenciarului nr. 11 din Bălți.

Peste 20 de polițiști s-au adunat în preajma instituției de detenție pentru a asigura securitatea lui Tataru.


Chiar dacă la finele anului trecut, inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta a fost eliberat ieri, din custodia instituțiilor de drept, întrucît a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv.

Dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat.

Între timp, pe numele lui Tataru a apărut un nou dosar „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”, care a readus carabinierul după gratii.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽