X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Precizările Administrației Naționale a Penitenciarelor despre suspectul în cazul omorului tinerei de la Orhei

24 apr. 11:33   Societate
3997 0

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) vine cu unele precizări privind ex-angajatul sistemului administrației penitenciare, bănuit de omorul intenționat al unei femei însărcinate, plasat actualmente în arest preventiv pentru 30 de zile.

Bănuitul a activat în cadrul sistemului administrației penitenciare în perioada noiembrie 2020 – iunie 2023, notează Noi.md.

"În perioada activității la instituție, în privința sa nu au fost înregistrate proceduri disciplinare și nu au parvenit plîngeri din partea deținuților sau a angajaților în privința comportamentului acestuia. Relațiile de muncă cu salariatul au fost încetate în iunie 2023 din cauza unor probleme de sănătate fizică, incompatibile cu serviciul militar.

Administrația Națională a Penitenciarelor regretă profund această tragedie și reiterează importanța respectării normelor de conduită morală și sociala, a prevederilor legislației de către toți cetățenii, în special de către angajații sistemului administrației penitenciare.

Totodată, instituția condamnă orice conduită care atentează la valorile morale, la integritatea vieții și sănătății persoanelor", se arată în comunicatul ANP.


În data de 19 aprilie, într-o fîșie forestieră din apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești, a fost găsit corpul neînsuflețit al tinerei din Orhei.

Amintim că Ana-Maria Guja a urcat într-o mașină în seara zilei de 12 aprilie, după care a fost de negăsit timp de mai multe zile.

La volanul mașinii, se afla Gheorghe Cotorobai, de 45 de ani, care este și principalul suspect pe acest caz. Deocamdată, acesta refuză să conlucreze cu oamenii legii.

0
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?