X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Raionul Hîncești în Cod Roșu epidemiologic. Ce restricții au fost impuse?

8 sep. 2021,, 15:12   Societate
1489 1

16 localități din raionul Hîncești sînt sub Cod Roșu de alertă epidemiologică. Măsura vine după ce în raion a fost înregistrată o creștere a cazurilor de COVID, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Potrivit hotărîrii adoptate de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, pe 7 septembrie, în ultimele două săptămîni, incidența COVID-19 a constituit 115 cazuri la 100.000 de persoane.

Sub Cod Roșu sînt următoarele localități: Bozieni, Sărăteni, Drăgușenii Noi, Bujor, Ciuciuleni, Sărata-Galbenă, Buțeni, Pervomaiscoe, Sofia, Leușeni, Hîncești, Nemțeni, Sipoteni, Negrea, Fundul Galbenei și Drăgușeni.

Conform documentului, în funcție de gradul de alertă se instituie măsuri de sănătate publică conform planului de pregătire și răspuns aprobat de către Comisia Națională de Sănătate Publică.

Totodată, se menționează că pentru a asigura protecția copiilor și tinerilor în școli, statul va încuraja și va promova vaccinarea împotriva COVID-19 a profesorilor și angajaților școlari.


Se menține și decizia potrivit căreia angajații nevaccinați să prezinte un test negativ la COVID-19 o dată la 14 zile.

Inspectoratul de Poliție va intensifica monitorizarea și controlul respectării de către cetățeni a măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.

De la începutul pandemiei, în raionul Hîncești au fost confirmate 3.175 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий