X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Mai mulți primari din Hîncești vor să fie membri ai PAS

2 apr. 13:28   Politică
3512 0

După ce astăzi, mai mulți aleși locali din raionul Hîncești, care au fost votați pe listele Partidului Social Demmocrat European (PSDE), vor să adere la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Cu o reacție a venit și PSDE, care spune că atenționat încă de săptămîna trecută despre presiunile dirijate asupra membrilor formațiunii.

”Partidul Social Democrat European a atenționat, încă săptămâna trecută, într-o declarație publică despre presiunile, dirijate de forțe din interior și din exterior, asupra membrilor formațiunii. Scopul acestor intimidări este de a distruge PSDE, care susține ferm parcursul european al țării și care este a treia formațiune politică ca pondere în Republica Moldova, lucru confirmat și de rezultatele alegerilor locale generale din noiembrie 2023.

De asemenea, respectivele forţe sunt deranjate de rolul pe care PSDE îl poate avea în alegerile prezidenţiale, în campania pentru referendum, dar şi în alegerile parlamentare şi depun de pe acum eforturi pentru a evita posibilele scenarii nefaste pentru ele.

Regretăm că unii colegi din OT PSDE Hîncșești au cedat presiunilor, au acceptat ofertele tentante și au decis să se alăture partidului de guvernare. Folosirea metodelor obscure pentru „convingerea” primarilor social-democrați, folosind resursele administrative, inclusiv prin programul „Satul European”, nu are nimic în comun cu democrația și valorile europene”, se arată în nota de presă.


Potrivit informațiilor apărute pe canale de Telegram, 16 primari și președintele raionului Hîncești vor să adere la PAS.

Partidul de guvernare susține că a recepționa solicitările din partea mai multor primari și demnitari din raionul Hîncești. Cererile lor vor fi analizate și se vor lua decizii „conform statului partidului”.

2
1
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?