Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4034

La Spitalul Raional Hîncești a fost inaugurat Centrul primar de AVC

9 apr. 07:04  
1243 0

Spitalul raional Hîncești are o nouă secție de terapie intensivă, dar și un centru primar de acordare a asistenței medicale pentru pacienții care au suferit accidente vascular-cerebrale.

Acestea au fost dotate cu cele mai moderne echipamente, iar numărul de locuri a devenit mai mare. Astfel, locuitorii din raioanele Hîncești, Leova, Basarabeasca și Cimișlia vor avea acces la servicii medicale de calitate, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Oamenii din raioanele adiacente se adresează la noi ca la un spital subregional. Cu dotarea acestor echipamente noi vom avea cu totul altă posibilitate de acordare a asistenței medicale”, a declarat directorul Spitalului raional Hîncești, Petru Ciubotaru.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că acesta este primul centru de acest fel din cele 11 anunțate anterior. Totodată, instituția a beneficiat și de un computer tomograf.

„Inaugurăm astăzi deschiderea și utilizarea, punerea în funcțiune a unui aparat radiologic extraordinar de modern, sînteți primii care ați reușit cu instalarea. Noi am procurat așa 12 echipamente pentru cele mai importante spitale din țară care are brațul cu posibilitatea de a fi mișcat și a fi poziționat așa cum îi este necesar medicului. Noi vom continua să investim în Spitalul Raional Hîncești și în alte secții care dumneavoastră cunoașteți că trebuie renovate”, a relatat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.


„Mă bucur că ministerul a reușit să facă investiții, în ultimii doi ani au fost peste 40 de milioane de lei investiți doar aici, în spitalul dumneavoastră. Aceste lucruri se întîmplă peste tot în țară. Înțeleg că acesta este al șaselea centru AVC care se deschide în țară din cele 13 și sperăm să vedem o îmbunătățire semnificativă a statisticilor”, a precizat președinta Maia Sandu.

Pentru deschiderea centrului, Ministerul Sănătății a investit aproximativ 18 milioane de lei, iar pentru renovarea Secției Anestezie și Terapie Intensivă au fost alocate aproximativ 16 milioane de lei.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?