COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Peste 84.000 de lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer la postul vamal Leușeni

24 noi. 2021,, 12:30   Societate
1814 0

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au anunțat miercuri, 24 noiembrie, că conduc urmărirea penală într-o schemă de contrabandă cu peste 84.000 de lire sterline, demascată la postul vamal Leușeni, în dimineața zilei de ieri.

În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor.

Potrivit materialelor dosarului investigat sub conducerea PCCOCS, de către ofițerii Serviciului Vamal, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate.

„Bărbatul este cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău și are vîrsta de 47 de ani. Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperînd că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în Republica Moldova, aflîndu-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor”, a precizat PCCOCS.

După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac cifrează peste 84.000 lire sterline.


Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8.000 de unități convenționale (400.000 lei). În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului.

În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor. Potrivit legii, suspectul este considerat nevinovat, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X