Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Moldovean prins cu țigări de contrabandă la vamă

25 mar. 14:15   Capitala
1891 0

În urma valorificării unei informații operative, în apropierea frontierei moldo-ucrainene a fost depistat un automobil în care erau transportate 60.000 de țigarete, fără documente legale de provenienţă.

Lotul cu țigări urma să ajungă pe piaţa neagră din UE.

Potrivit Poliției de Frontieră, în contextul cercetărilor, efectuate de către Secția de investigare criminalitate transfrontalieră a Direcției regionale Nord, a fost posibilă înregistrarea cazului și reținerea unei persoane în flagrant delict, transmite Noi.md.

Astfel, la data de 20 martie curent, la distanța de 800 de metri de la frontiera cu Ucraina, a fost oprit în trafic un automobil cu numere de înmatriculare moldovenești. La volanul mijlocului de transport a fost identificat un moldovean în vîrstă de 65 de ani.

Acționînd în baza unor informații cu caracter special de investigații, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea controlului amănunțit asupra mașinii. Drept rezultat, în portbagaj și în salon au fost depistate mai multe cutii cu ţigări, cu timbre de acciz autohton. Pentru cantitatea de 60.000 de țigări, șoferul nu a putut prezenta acte de provenienţă.


Suplimentar, ofițerii de investigație au stabilit faptul că șoferul respectiv face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu produse de tutungerie peste frontiera de stat, prin eludarea controlului vamal. Acesta acționa în regiunea de nord a Republicii Moldova.

Lotul de țigări a fost ridicat, în prezent, polițiștii de frontieră anchetează cazul sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de contrabandă.

1
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?