X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Un designer celebru va petrece un an și jumătate în închisoare pentru contrabandă

24 apr. 04:00   Societate
2682 0

O creatoare de modă de lux ale cărei accesorii au ajuns la celebrități precum Salma Hayek, Victoria Beckham, Britney Spears și vedetele din serialul Sex and the City a fost condamnată la 18 luni de închisoare după ce a pledat vinovată în instanța federală din Miami pentru acuzația de contrabandă cu genți de crocodil.

Nancy Gonzalez a fost arestată în 2022 în Cali, Columbia, și ulterior extrădată în SUA, pentru că a condus o rețea de contrabandă timp de mai mulți ani, care a implicat recrutarea de curieri pentru a transporta gențile cu zboruri comerciale către magazinele de lux și evenimentele de modă din New York, toate acestea încălcînd legea din SUA privind fauna sălbatică, potrivit digi24.ro

„Totul a fost motivat de bani”, a declarat procurorul Thomas Watts-Fitzgerald, care a comparat comportamentul lui Gonzalez cu cel al traficanților de droguri. Avocații lui Gonzalez au cerut clemență pentru ea, descriind-o ca pe o femeie divorțată care a crescut singură doi copii, care și-a cîștigat la început traiul făcînd curele pentru prietenii din Cali, ca să ajungă un simbol al modei, concurînd cu Dior, Prada și Gucci.

„Era hotărîtă să le arate copiilor ei și lumii întregi că femeile, inclusiv emigrantele, își pot îndeplini visele cu succes și pot deveni independente financiar. Împotriva tuturor probabilităților, această femeie micuță, dar puternică, a reușit să creeze prima companie de modă de lux dintr-o țară din lumea a treia”, au spus avocații la audierea de luni. Avocații au mai precizat că designera în vîrstă de 71 de ani a plătit deja scump pentru faptele ei. Compania columbiană pe care a construit-o, care a avut 300 de angajate, și-a declarat falimentul și și-a încetat activitatea după arestarea ei.

Ei au susținut, de asemenea, că doar 1% dintre mărfurile pe care le-a importat în SUA nu aveau autorizația corespunzătoare și erau mostre pentru Săptămîna modei din New York și alte evenimente.


Adresîndu-se instanței înainte de pronunțarea sentinței, Gonzalez a spus că regretă profund că nu a respectat cu meticulozitate legile SUA și că singura ei dorință a era să-și îmbrățișeze încă o dată mama în vîrstă de 103 ani.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав