X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu piese auto uzate

5 mai. 16:12   Societate
1378

Percheziții în mai multe locații din municipiul Chișinău și în afară au avut loc astăzi, într-un dosar de contrabandă cu piese auto uzate, precum și metale feroase și neferoase.

Cazul este cercetate de departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit, că un grup de persoane urmărind scopul scoaterii de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, au implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu piese auto uzate, precum și metale feroase și neferoase (platina, paladiu, rodiu, ș.a.), de la catalizatoare (parte componentă a țevilor de eșapament), dobîndite prin diferite metode.

Totodată, a fost stabilit că aceste mărfuri ulterior sînt comercializate pe teritoriul Uniunii Europene, preponderent în Italia, iar valoarea cumulativă depășește 8000 unități convenționale.

Astăzi, 05 mai curent, au fost inițiate un șir de percheziții, atît la persoanele bănuite în confecționarea și extragerea materialelor prețioase, cît și la agenții economici responsabili de transportarea produsului final, către țările, membre a Uniunii Europene.


Ca urmare a perchezițiilor și avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație urmează să facă publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав