Ostalep: Acțiunile unioniștilor nu se vor încheia cu un simplu marș

20 mar. 2018,, 08:41   Societate
7239 8

Unionismul nu este doar o idee. Este o amenințare reală pentru pierderea statalității Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice si Securitate, fostul viceministru de externe, politologul Valeriu Ostalep în cadrul emisiunii „Accent personal” de pe postul de televiziune Accent.

„Mulți dintre unioniști nici idee nu au ce e asta. Această mișcare nu are lideri, partidele care promovează unionismul au un rating scăzut, deoarece ele sînt puține. Sînt cîteva persoane finanțate din România, iar ele nu fac nimic, doar aruncă praf în ochi. Există oameni care și-au făcut în România cariera profesională pe bază de unionism, aceștia sînt deputații din Parlamentul român care s-au născut aici. Ei sînt aceiași clănțăi acolo, la fel ca tovarășii lor aici. Iar România finanțează zarva”, a remarcat fostul viceministru de externe.

„De la aceste idei a pornit, spre exemplu, redenumirea pe furiș a străzilor din Chișinău, unele dintre ele chiar poartă denumiri fasciste. Cu aceste idei… mergi acasă și lipește întregul apartament cu idei, strigă „Unire!”. În realitate toate aceste lucruri presupun lichidarea statalității moldovenești și necesită atenția SIS-lui și Procuraturii”, a menționat Valeriu Ostalep.

„Ce este unionismul? – Pretenții teritoriale. Haideți să ne clarificăm ce e. Acestea sînt pretenții asupra teritoriului pînă la Nistru. Ei înțeleg că unirea niciodată nu se va produce, de aceea au un comportament huliganist. Și anume la Chișinău, care este separat în două. Este, cel puțin, un război civil”, a avertizat Ostalep.


Totodată, potrivit politologului, este îmbucurătoare apariția germenilor adevăratei societăți civile moldovenești pe acest fundal.

Valeriu Ostalep i-a atenționat pe cetățenii Moldovei cu privire la acțiunile unioniștilor preconizate pentru sfîrșitul săptămînii curente – începutul săptămînii viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?