Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep, despre conflictele din lume: "Anul curent va fi foarte turbulent"

20 ian. 14:00   Politică
5043 0

Prognozele pentru anul 2024 în ceea ce privește evoluția conflictelor armate în lume, că vorbim de războiul dintre Rusia și Ucraina sau cel dintre Israel și Hamas nu sînt deloc optimiste, este de părere expertul în securitate, fost viceministru de Externe, Valeriu Ostalep.

În opinia lui Ostalep, 2024 va fi un an turbulent din acest punct de vedere, iar conflictele vor trece într-o fază și mai activă. Motivul e că niciuna dintre părțile implicate în conflictele actuale nu sînt dispuse să coopereze, să ajungă la un compromis, a recunoscut Ostalep.

"Haideți să recunoaștem că chestiile astea durează, toate aceste conflicte nu au început ieri, noi vorbim de o fază mai activă, dar conflictele istoric au anumite faze: încep, se dezvoltă, ajung în faza fierbinte, pînă ce nu e soluționat într-un fel sau altul.

Concluzia mea e că omenirea, vorbim de cîțiva actori care controlează omenirea, este la faza cînd nimeni nu are de gînd cu nimeni să se înțeleagă. Noi sîntem la faza cînd scopul, din punctul meu de vedere, războaiele nu sînt o întîmplare - dar un scop, spre asta s-a mers, s-a pregătit, spre asta se merge intenționat. Părerea mea că în spatele la asta sînt interese enorme ale complexului militar. Vînzările, profitul în ultimii 100 de ani - așa ceva nu a mai fost, profiturile din domeniul securității, armamentului. Scopul e cît mai multe conflicte, războaie, în unele locuri ele sînt aprinse artificial, sînt diferite metode.

Anul curent va fi foarte turbulent, conflictele vor trece într-o fază și mai activă. Dvs. observați că nimeni pe nimeni nu vrea să asculte, nimeni pe nimeni nu vrea să ia în considerație? "Я - начальник, ты - дурак" - asta e principiul de bază acum. Dacă observați, omenirea acum nu generează lideri, nu sînt personalități pe care să vrei să le asculți, să le vezi.


Tot mai mult vedem figuri artificiale, pentru mine e cea mai mare dezamăgire în Europa. Noi nu credem figurile astea care apar. Cu tot respectul, eu nu cred în prim-ministrul Franței, el nu are experiență de conducător, să cred că a ajuns la funcția ceea pentru capacități de lider, de vizionar? În majoritatea cazurilor vorbim de interpuși, și peste tot e așa", a relatat Ostalep la emisiunea "Puterea a patra".

39
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?