Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Ostalep, despre dubla cetățenie a unor demnitari: "Poate fi loialitate dublă sau triplă?"

11 oct. 2023,, 04:15   Politică
4378 2

Deținerea dublei cetățenii de către demnitarii de stat din Moldova rămîne a fi un fenomen de neînțeles, care ridică mari semne de întrebare, consideră Valeriu Ostalep, expert în securitate.

"Poate fi loialitate dublă sau triplă? - Eu am mari dubii!", a declarat Ostalep în timpul unei emisiuni la Cinema 1, analizînd fenomenul dublei cetățenii, în cazul unor oficiali de stat.

"Noi, în 2014, am avut deja "istorii de succes" și cînd am primit o gaură în bugetul moldovenesc, tot sub sfaturile lor, mai mult de un miliard , au dispărut toți - și UE, și consilierii.

Nicu Popescu unde era cînd s-a furat miliardul? Consilier al prim-ministrului. Dar Alaiba unde era? - În aparatul Guvernului, a făcut o pauză de doi ani și a iar a revenit, iar ne învață minte. Acuși o să ne ridice datoria la 15 miliarde și iar va pleca.

Popescu ce trăiește în Moldova sau va trăi vreodată? El trăiește în Franța și nu are de gînd să trăiască în Moldova. Face politică externă adică a R.Moldova. A cui? Eu, de exemplu, am un singur pașaport și eu nu am ministrul meu de externe, ca și cetățean. Nu am un ministru care să reprezinte interesele noastre, interesele celor cu un singur pașaport, și nu trei, și trei loialități", a relatat Ostalep.


Valeriu Ostalep mai afirmă că practica dublei cetățenii în rîndul demnitarilor publici nu este permisă în țări precum România, Rusia sau Ucraina, spre deosebire de R.Moldova.

"Poate fi loialitate dublă sau triplă? Eu am mari dubii! Pentru mine asta e de neînțeles. Cum poți tu să juri credință la trei state care sînt, de exemplu, în contradicție: cetățean al României, al Rusiei și al Ucrainei? Tu de care ești? Dar în condițiile R.Moldova, nu știu de ce - se poate, și încă noi trebuie să avem încredere în ei, pe noi ne învață minte, ne aburesc cu toate chestiile astea", a menționat expertul.

104
3
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?