Criza energetică stiri: 795
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Noile tarife pentru serviciile poștale, aprobate

4 mai. 20:30   Societate
1800

Noi tarife pentru serviciile poştale din sfera serviciului poştal universal furnizate de Î.S.„Poșta Moldovei”, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. 31 din 22 aprilie 2022, vor intra în vigoare la 1 iunie 2022. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial din 29 aprilie curent, informează Noi.md cu referire la monitorul.fisc.md.

Tarifele sînt actualizate în vederea implementării recomandării prevăzute în Raportul auditului conformității gestionării patrimoniului public de către Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” în anul 2020, aprobat prin Hotărîrea Curții de Conturi nr. 69/2021.

Tarifele aprobate vor fi unice pe întreg teritoriul țării și includ materialele necesare pentru ambalare în scopul asigurării integrității trimiterii (bandă adezivă, sfoară etc.), iar plicurile și cutiile nu sînt incluse în tarif. În același timp, „Poșta Moldovei” este în drept să încheie acorduri individuale privind aplicarea tarifelor speciale în cazul unui volum mare de trimiteri poștale, după cum prevede Legea cumunicațiilor poștale nr. 36/2016 (art. 12 alin.4 și 5).

Prin hotărîrea publicată au fost aprobate tarifele pentru serviciile poștale:

  • trimiteri poștale interne;


  • trimteri poștale internaționale;

  • serviciile de expediere a coletelor poștale internaționale ordinare.

Astfel, pentru scrisori și cărți poștale tarifele vor varia între 2,80 lei – 14.50 lei (fără TVA), pentru pachetele mici simple – între 8 lei și 20 lei, în timp ce coletele poștale vor avea un tarif fix per colet de 21 lei. Tariful per greutate sau fracție de kg complete/incomplete va constitui 2,50 lei. Totodată, pentru trimiterile recomandate se va aplica un tarif suplimentar în sumă de 5,35 lei.

Detaliat noile tarife pot fi consultate în Monitorul Oficial nr. 129-133 (8173-8177) din 29 aprilie. Totodată, consumatorii vor fi informați privind tarifele actualizate cu cel puţin 30 de zile înainte de punerea lor în aplicare prin publicarea lor pe pagina web a Î.S. „Poșta Moldovei” și prin afișarea în loc vizibil în toate unitățile poştale deschise publicului pentru prestarea serviciilor poştale.

Tarifele care se aplică la moment pot fi consultate aici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав