COVID-19 în MOLDOVA

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele vindecate de coronavirus să doneze plasmă

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele vindecate de coronavirus să doneze plasmă

Donează plasmă pentru a ajuta pacienţii în stare gravă care luptă cu COVID-19. Este îndemnul Ministerului Sănătăţii către persoanele vindecate de noul coronavirus, care, astfel, pot salva vieţi omeneşti.

Într-un comunicat de presă al instituţiei, este precizat faptul că persoanele vindecate de COVID-19 pot semna la externare un acord de prelevare a sîngelui.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, donarea de plasmă convalescentă se efectuează după două săptămîni de la externare, transmite publika.md.

Donatori pot fi bărbaţii care s-au vindecat de COVID-19, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 60 ani, care nu au boli cronice, precum: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor. Aceştia pot dona plasmă la Centrele de Transfuzie a Sîngelui din Chişinău, Bălți şi Cahul, dar și în alte centre de donare. În acest sens, este nevoie de a prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că donatorul s-a tratat definitv.


Precizăm că, începînd cu data de 13 aprilie şi pînă în data de 16 iulie, 365 de persoane vindecate de COVID-19 au donat plasmă, ceea ce reprezintă 1200 de doze. Acestea au fost distribuite în instituțiile medicale din ţară în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave ale bolii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load