COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Judecătorul Ion Druță scapă de urmărirea penală. Curtea de Apel a anulat hotărîrea CSM

7 dec. 2020,, 15:35   Societate
2907 1

Curtea de Apel Chișinău a decis anularea hotărîrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din toamna anului 2019, prin care s-a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, reținerea, aducerea silită, arestarea, percheziționarea și atragerea la răspundere în privința fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

Decizia a fost pronunțată pe 7 decembrie, transmite agora.md.

Hotărîrea este executorie, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Menționăm că, în primăvara anului 2020, Procuratura Anticorupție l-a scos pe Ion Druță de sub urmărire penală în dosarul în care era bănuit de amestec în înfăptuirea justiției. Asta deși, în urma perchezițiilor pe acest dosar, oamenii legii au găsit în biroul său documente ce ar conține mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile care urmau a fi luate de judecătorii care le examinau.

În schimb, Procuratura Anticorupție spunea că fostul președinte al CSJ continuă să fie cercetat penal sub aspect de îmbogățire ilicită. „În prezent, PA este în așteptarea rezultatelor investigațiilor efectuate de ARBI și, în funcție de actele de constatare ale agenției, procurorii vor decide asupra oportunității efectuării altor acțiuni de urmărire penală”, spuneau acuzatorii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽