COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Judecătoria Chișinău a respins cererea AAC prin care instituția cerea declararea insolvabilității companiei

Judecătoria Chișinău a respins cererea AAC prin care instituția cerea declararea insolvabilității companiei

Magistrații de la Judecătoria Chișinău au respins cererea Autorității Aeronautice Civile (AAC) prin care instituția cerea declararea insolvabilității companiei „Avia Invest”, concesionara Aeroportului din Chișinău, potrivit unui comunicat al instituției.

Cererea de chemare în judecată a „Avia Invest” a fost respinsă de instanță pe data de 26 mai, potrivit reprezentanților companiei.

„Administraţia aeroportului consideră că o astfel de decizie este corectă şi legală. Cu toate acestea, compania Avia Invest menţionează că este în continuare victima presiunilor politice, asta chiar dacă de nenumărate ori a menţionat despre faptul că nu are nici o tangenţă cu sfera politicului”, se menționează în comunicatul emis de reprezentanții companiei concesionare, transmite tv8.md.


Cei de la „Avia Invest” spun că motive pentru a fi constatată insolvența companiei nu există și, deci, nici pentru anularea contractului de concesiune: „Suntem încrezători că toate procesele care au început în Republica Moldova împotriva Avia Invest, precum și procesul de la Curtea de Arbitraj al Camerei de Comerț din Stockholm vor pune capăt tuturor acțiunilor ilegale ale autorităților împotriva companiei și a acționarilor acesteia”, spun ei.

AAC s-a adresat în instanță pentru a cere constatarea insolvabilității „Avia Invest”, după ce compania acumulase datorii de cîteva zeci de milioane de lei față de stat. Acum aproximativ o săptămînă, compania a achitat datoria și a cerut atunci ca reprezentanții statului să stopeze procedura de insolvabilitate.

Revenim pe parcursul zilei cu un comentariu de la AAC.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load