Iulian Muntean: "Cred că îmi voi depune cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului"

22 sep. 13:38   Societate
2908 0

Iulian Muntean, noul membru al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), numele căruia este implicat într-un dosar penal, declară că, pentru a nu compromite activitatea CSM, își va depune cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului.

Anunțul a fost făcut de el în rețelele sociale, notează Noi.md.

Iulian Muntean a venit cu mai multe explicații în mesajul său, precizînd că pentru a participa la concurs a depus cazierul judiciar curat.

"La întrebarea “Ați fost vreodată parte la vreo cauză civilă, contravențională sau penală?” din Chestionar, răspunsul dat de mine a fost DA, cu indicarea tuturor cauzelor existente și care se regăseau în baze de date. Despre cazul în cauză, am fost informat de către avocat că a fost clasat și nu trebuie menționat nicăieri. Cazul trebuie uitat {...}.

Da, e o cauză considerată penală, deoarece e vorba de un grup criminal, peste 60 – 80 de persoane (jumătate din tot personalul ASEM-ului, din care 90% profesori și membri ai administrației ASEM). Reiterez nu am fost reținut, mi-au fost restituite toate bunurile, am avut un singur contact cu Procuratura Anticorupție, în luna septembrie 2018, și respectiv, pînă în prezent dosarul nu a fost transmis în judecată, nemaivorbind despre vreo careva hotărîre judecătorească în privința subsemnatului {...}", spune Muntean în rețelele sociale.


El a a dăugat că a fost informat de avocat în 2019, după alegeri, despre faptul că acest dosar a fost clasat și nu se regăsește nici într-o bază de date.

"În Raportul CNA 2016-2021 prezentat în plenul Parlamentului în secțiunea despre scheme și grupuri criminale acest caz nu era. Însăși, CNA în comunicatul său zice că aceste date nu au fost posibil de identificat din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registru", a mai precizat Muntean.

Acesta a mai ținut să evidențieze că nu a fost și nu este membru al niciunui partid politic.

"Pentru a nu compromite activitatea CSM, cred că îmi voi depune Cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului", a punctat Muntean.

Amintim că ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a scris și ea în rețelele sociale că "pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa (n. r. - a lui Iulian Muntean) se impune".

Cazul în care este implicat și Iulian Muntean este unul răsunător, din anul 2018, cînd mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținuți pentru că ar fi luat mită. Muntean susține că dosarul de corupție ar fi fost ,,fabricat la comanda regimului Plahotniuc" înainte de alegerile parlamentare din 2019, pentru că nu ar fi vrut să adere la Partidul Democrat.

3
3
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?