Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Catalogul electronic: Cum poate fi folosit și ce informații conține despre elev

30 apr. 14:00   Societate
2866 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că Agenda Electronică este un instrument eficient prin care părinții și/sau reprezentanții legali ai elevilor pot afla în orice moment programul lecțiilor, cursurilor și vacanțelor, pot verifica temele, notele sau absențele copiilor, notează Noi.md.

Potrivit MEC, Agenda Electronică poate fi accesată, urmînd cîțiva pași simpli, și anume:

-părinții primesc de la diriginte codul pentru înregistrare în sistem;

-agenda electronică se accesează la adresa: www.agenda.sime.md;

Părinții își creează conturi personale, utilizînd codul, transmis de diriginte. Valabilitatea codului de înregistrare este limitată - pînă la 3 luni. După expirarea perioadei de valabilitate, înregistrarea utilizatorului cu acest cod va fi imposibilă. Pentru a obține un nou cod de înregistrare, părinții vor contacta dirigintele.


-după autentificare, părinții creează contul pentru elevi din Cabinetul personal;

-dacă în familie sînt mai mulți copii, înmatriculați în aceeași/diferite instituții de învățămînt, părinții accesează sistemul cu un singur cont de utilizator.

Pentru obținerea accesului, se va introduce separat codul unic (recepționat de la diriginte) pentru fiecare elev.

-după autentificare, părinții vor avea acces la următoarele date: agenda, orarul lecțiilor, subiectul predat la lecție, tema de acasă, note, absențe, comentarii; dosarul elevului cu numele, prenumele elevului, data nașterii, clasa; numele, prenumele dirigintelui; tabelul cu disciplinele școlare; numele, prenumele profesorului; denumirea instituției de învățămînt; contacte.

În ceea ce privește informația despre absențe în diferite perioade aceasta este grupată pe luni. Pentru fiecare absență se indică data lecției, numărul lecției, conform orarului, ora, la care a avut loc lecția, denumirea disciplinei; tipul de absență: motivat/nemotivat/din cauza bolii.

La reușita școlară,părinții vor afla despre: notele, pe care le obține elevul la fiecare lecție, nota semestrială la fiecare disciplină, media anuală.

6
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?