Ministra Justiției, despre cazul lui Iulian Muntean: "Demisia sa se impune"

22 sep. 11:16   Societate
2235 0

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu un mesaj în rețelele sociale în legătură cu informațiile legate de cazul lui Iulian Muntean, noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vizat într-un dosar de corupție.

"Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare.

Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale.

Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune", se arată în mesajului ministrei, notează Noi.md.

Cazul în care este implicat și Iulian Muntean este unul răsunător, din anul 2018, cînd mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținuți pentru că ar fi luat mită. Muntean susține că dosarul de corupție ar fi fost ,,fabricat la comanda regimului Plahotniuc" înainte de alegerile parlamentare din 2019, pentru că nu ar fi vrut să adere la Partidul Democrat.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?