Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Inspectoratul pentru Protecția Mediului anunță Luna pădurii

15 mar. 22:30   Societate
2433 0

În fiecare an, între 15 martie și 15 aprilie, Inspectoratul Pentru Protecția Mediului se alătură celebrării Lunii Pădurii, un moment dedicat sărbătoririi și conștientizării importanței vitale a pădurilor pentru echilibrul și sănătatea ecosistemelor noastre.

Această perioadă este marcată de diverse activități și evenimente menite să sublinieze rolul esențial al pădurii în viața noastră și în menținerea echilibrului ecologic.

În acest context, se anunță organizarea Orelor Ecologice speciale în cadrul instituțiilor de învățămînt, în care se va explora importanța pădurilor și modurile în care putem contribui la conservarea și protejarea lor.

Prin intermediul prezentărilor interactive, a discuțiilor și a activităților practice, elevii vor avea ocazia să înțeleagă mai bine rolul vital pe care îl au pădurile în menținerea biodiversității, în purificarea aerului și a apei, precum și în combaterea schimbărilor climatice.

Se va marca și Ziua Internațională a Pădurilor, pe 21 martie, printr-o serie de evenimente speciale care vor evidenția importanța globală a pădurilor și necesitatea protejării lor.


Inspectoratul invită toți elevii, cadrele didactice și părinții să se alăture acestor activități și să contribuie la conștientizarea și protejarea pădurilor, punînd astfel bazele pentru un viitor mai sustenabil și echilibrat pentru toți locuitorii planetei noastre.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?