X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Planurile Greciei au provocat nemulțumirea Turciei

17 apr. 09:00   Externe
2365 0

Grecia urmează să creeze două mari parcuri marine ca parte a unui program de 780 de milioane de euro pentru protejarea biodiversității și a ecosistemelor marine.

Aceste planuri au nemulțumit vecinul și rivalul regional al Atenei, Turcia, al cărei ministru de externe a acuzat Grecia că se folosește de problemele de mediu pentru a-și promova agenda geopolitică.

"Este cunoscut faptul că Grecia încearcă de mult timp să tragă beneficii aproape din orice platformă în contextul problemelor din Marea Egee", a declarat ministerul, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Ministerul de Externe a adăugat că, în ciuda recentei atenuări a relațiilor dintre cele două țări, "se pare că, de data aceasta, Atena exploatează problemele de mediu". Ministerul grec de Externe a răspuns spunînd că Ankara "politizează o problemă excluziv de mediu".

Cu mii de insule și insulițe, precum și cu una dintre cele mai lungi coaste din Marea Mediterană, Atena a declarat că va crea un nou parc marin în Marea Ionică și unul în Marea Egee, după care numărul total de zone marine protejate va depăși 30% din apele sale.


În același timp, și organizațiile de mediu sunt nemulțumite de această inițiativă, reproșînd țării că permite și practici dăunătoare mediului, cum ar fi explorarea resurselor energetice în mediul marin sensibil.

2
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?