Preşedintele stiri: 3600

În trei suburbii ale capitalei va fi modernizat sistemul de canalizare

15 sep. 2022,, 20:00   Societate
1901 0

Locuitorii satelor Cruzești, Budești și Tohatin, municipiul Chișinău, vor beneficia de un sistem de canalizare modernizat, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantierul de la Tohatin, pentru a monitoriza cum decurg lucrările de construcție a rețelelor de canalizare și a stației de pompare a apelor menajere. „Stația de pompare va fi amplasată la hotarul celor trei localități și va permite accesul populației la rețelele centralizate de canalizare în proporție de 98%”, conform ministerului de resort.

Construcția are 1000 metri de rețele de canalizare, care vor uni stația de pompare existentă cu stația de pompare regională nou construită. De asemenea, va fi construit un sistem de canalizare cu lungimea de 3 340 metri și un colector sub presiune cu o lungime totală de 5942 metri.

„Odată cu implementarea proiectului, la rețelele centralizate de canalizare vor fi conectați peste 13 mii de locuitori din cele trei localități, inclusiv grădinițe, școli, spitale: şase instituții preșcolare, gimnaziale, liceale; trei spitale; patru centre pentru copii și tineret, opt instituții publice din alte domenii (biserică, oficiu poștal, muzeu etc.)”, arată sursa citată.

Proiectul este implementat în cadrul Programului Național „Satul European”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий