X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Aproximativ 300 de gospodării de la periferia Comratului vor fi conectate la canalizare

15 apr. 07:45   Societate
2259 0

Într-unul dintre cartierele de la periferia orașului Comrat au început lucrările de construcție a unui sistem de canalizare și de conectare a acestuia la rețeaua orășenească.

Aproximativ 300 de gospodării din această zonă vor beneficia de noile utilități. Proiectul este realizat de către Primăria Comrat în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională și este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Acest microcartier este situat la marginea orașului Comrat. Aici locuiesc aproximativ 1300 de oameni. Localnicii spun că în această zonă nu a existat niciodată un sistem de canalizare, oamenii folosesc fose septice. Constructorii dau asigurări că fac totul pentru a finaliza lucrările la timp.

„Nu am avut niciodată canalizare în zona noastră, o fac acum, mulțumesc. Au construit un drum și de anul trecut este aprovizionare centralizată cu apă. Va fi bine. Toți folosim aici fose septice, le pompăm lunar, de fiecare dată plătim cîte 250 de lei. Așteptam canalizare, așteptam condiții bune.”

„Am început lucrările pe 11.03 avem 20-30 de procente lucru făcut. Lucrul merge bine, fără probleme. Oamenii din localitate așteaptă canalizare și sînt de acord cu toate lucrările pe care noi le facem. Avem de făcut lucrări 7,6 kilometri de canalizare și 1.300 de metri de canalizare la stația de pompare. Stație de pompare, inclusiv. Lucrul merge, timpul ne permite de lucrări”, a menționat maistrul de șantier, Oleg Hîncota.


Potrivit administrației municipiului Comrat, acest proiect va contribui la creșterea acoperirii rețelelor de canalizare a orașului de la 37 de procente la nivelul de 50 de procente.

„După implementarea acestui proiect, vom putea conecta peste 300 de gospodării din acest microcartier la rețelele de canalizare. Aici nu a existat canalizare niciodată. Antreprenorul, o firmă din Chișinău, lucrează foarte bine. Imediat după semnarea contractului, au început lucrul. Atîta timp cît vremea este bună, muncitorii lucrează”, a declarat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

În cadrul acestui proiect care se va încheia peste cinci luni, vor fi construite o stație de pompare și aproximativ 10 kilometri de rețea de canalizare, cu racordarea acesteia la sistemul centralizat orășenesc. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei, contribuția autorităților locale fiind de 1,5 milioane. Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală al Republicii Moldova.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?