În diferite sectoare ale rîului Prut nivelul apei va scădea şi va creşte

În diferite sectoare ale rîului Prut nivelul apei va scădea şi va creşte

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat mai multe fenomene legate de creşterea, scăderea nivelului apei și procesul de remuu în mai multe sectoare ale bazinelor acvatice ce au referinţă la rîul Prut pe teritoriul Republicii Moldova.


Astfel, Centrul hidrologic prognozează în intervalul 14 - 17 iunie, pe sectorul  Costești-Stînca – Ungheni,  scăderea  nivelului  apei cu 0.5-1.0 metri. 


„Aceasta este în legătură cu decizia Întreprinderii de Stat „Direcția Nodului Hidrotehnic Costești-Stînca” de a micșora volumul deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stînca (r. Prut) pînă la 130 metri cubi pe secundă”, indică Centrul hidrologic al SHS.


Totodată, în perioada 14-20 iunie, în fluviul Dunărea, sectorul Portului Giurgiuleşti, se prognozează creșterea nivelului  apei  cu circa 0.5 m. În acelaşi timp, în  rîul  Prut,  sectorul   Giurgiulești –  Cahul se prevede formarea procesului de remuu,  cu creșterea nivelului apei  de 0.5-1.0 m. 


Potrivit sursei citate, izolat este posibilă ieșirea apei în luncă.


Centrul hidrologic precizează că avertismentele ce ţin de sectoarele rîului Prut  sînt „în legătură cu  informația  parvenită de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (Romînia), privind  creșterea nivelului apei  în rîul Dunărea”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load