X 
Preşedintele stiri: 3610

Agenția de Mediu: Rîul Bîc, un adevărat dezastru ecologic

27 mar. 15:55   Societate
1935 0

Rîul Bîc, care traversează capitala, rămîne un adevărat dezastru ecologic, susţine Agenţia de Mediu care recent a prelevat probe pentru a investiga calitatea apei.

Specialiştii afirmă că pînă şi culoarea apei este un indiciu al unui nivel înalt de poluare. Recent, Agenţia de Mediu a prelevat probe de apă din rîu.

"După culoarea probei, densitatea materiei în suspensie, vreau să zic că rezultatele nu vor fi îmbucurătoare, vor fi cele reale. Le vom prezenta Inspectoratului pentru Protecţia Mediului pentru ca ei să contracareze acei agenţi economici care nu şi-au sistat ţevile care nimeresc în rîul Bîc şi poluează imens acest rîu", a spus GAVRIL GÎLCĂ, director Agenţia de Mediu.

Agenţia de Mediu declară că rîul Bîc este cel mai poluat din ţară, scrie Noi.md cu referire la publika.md

"Rîul Bîc mereu a fost rîul cu problemele cele mai critice pentru ţară, în special, pentru Chişinău. Este rîul care traversează inima ţării, iar în el este cel mai uşor de aruncat tot. Gradul cel mai înalt de poluare este după Chişinău, la Gura Bîcului şi la staţia de tratare a apelor uzate în regiunea Sîngera", a declrat GAVRIL GÎLCĂ, director Agenţia de Mediu.


Principala cauză care duce la poluarea rîului este neglijenţa oamenilor care continuă să arunce nestingherit deşeurile menajere şi de construcţie în rîu, dar şi a agenţilor economici care deversează aici apele uzate.

"Ministerul Mediului a emis un ordin prin care s-a creat o comisie cu privire la curăţirea şi decolmatarea rîurilor din ţară. Respectiv, rîul Bîc se află pe această listă prin care se vor lua toate măsurile", a spus PETRU TATARU, secretar de stat Ministerul Mediului.

Potrivit Ministerului, deocamdată nu sînt bani pentru acest proiect. Dar autorităţile speră că cele mai afectate zone vor putea fi curăţate totuşi în acest an.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий